Sidebar

04
za, apr

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

015 Delft Educatie - De World University Rankings by Subjects 2020, die vandaag is verschenen, plaatst de TU Delft op een 15e positie in de brede categorie Engineering & Technology. In de vakgebieden Architecture / Built Environment en Civil & Structural Engineering staat de universiteit wereldwijd op de tweede plaats.

Ook de 13e positie voor Environmental Sciences valt op; de universiteit zet al een aantal jaren in op onderwijs en onderzoek op het gebied van duurzame energie en het klimaat.
In het totaal staan negen vakgebieden van de TU Delft in van de wereldwijde top 20 en is de TU Delft in elf vakgebieden de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit.

Compliment
Tim van der Hagen, rector magnificus en collegevoorzitter, is heel tevreden met de resultaten. “In de verschillende ranglijsten zie je de laatste jaren dat de competitie steeds sterker wordt en er nieuwe partijen meedingen naar de top. Dat de TU Delft haar positie op een groot aantal vakgebieden desondanks versterkt, is een mooi compliment voor iedereen die zich inzet voor de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. De lijsten zijn een inspiratie om te blijven investeren in kwaliteit.”

Stijgers en dalers
Architecture / Built Environment (van 3 naar 2) en Civil Engineering (van 4 naar 2) versterken hun wereldwijde topposities. Andere mooie stijgers zijn Engineering & Technology (van 17 naar 15),  Environmental Sciences (van 16 naar 13), Mineral & Mining Engineering (van 18 naar 15), Electrical & Electronic Engineering (van 24 naar 16), Physics (van 49 naar 42), Chemistry (van 49 naar 42) en Natural Sciences (van 73 naar 62).

Lichte dalingen zijn te zien op Mechanical, Aeronautical & Manufacturing engineering (van 4 naar 5), Chemical Engineering (van 10 naar 13) en Material Sciences (van 15 naar 17). Earth Sciences zakt van 44 naar 51-100. 
Opvallend is dat de TU Delft dit jaar ook aanzienlijk stijgt op drie niet direct technische vakgebieden: Education (van 101-150 naar 51-100), Arts & Humanities (van 125 naar 98), Social Science & Management (206 naar 183).

QS Subject Rankings
Jaarlijks brengt QS naast de World University Ranking aparte Subject Rankings uit. Dit jaar zijn 1.368 universiteiten gerankt in 48 vakgebieden. De subjects zijn onderverdeeld in vijf faculty areas. De TU Delft is 21 keer gerankt: in alle vijf faculty areas en in zestien subjects. De indicatoren die ten grondslag liggen aan deze rankings zijn: academic reputation, employer reputation, citation per paper en de H-index. De weging varieert per vakgebied.

Ranglijsten
De QS-ranking is een van de toonaangevende ranglijsten van universiteiten in de wereld. Elk van die lijsten heeft andere eigenschappen en gebruikt net een andere samenstelling van indicatoren.  Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.

Meer informatie 
Kijk hier voor meer informatie over de QS World University Rankings by Subject 2020.  
Lees hier meer over de TU Delft in verschillende internationale ranglijsten.

Foto: Henriette

Vitamines & Supplementen r