Sidebar

01
zo, nov

015 Delft Economie Duurzaamheid Educatie- Onderzoekers streven al decennia naar een betere batterij. Een internationaal team presenteert nu een bijzondere nieuwe oplossing: helemaal geen batterij.

Lees meer: Een mogelijke oplossing voor het kortetermijngeheugenverlies van batterijloze apparaten

015 Delft Duurzaamheid – Het is al weer zo’n 200 jaar geleden dat er in Delft een bever werd gespot. Wie had gedacht dat daar ooit verandering in zou komen, heeft geluk. Als je nu door de fraaie natuur van Midden-Delfland een rondje loopt, kom je daar een bever zien rondzwemmen.

Lees meer: Bever in Delft

015 Delft Duurzaamheid natuur - In de tuin hangt een insect doodstil in de lucht, boven een groepje blauwe druifjes. Het diertje raakt nog net met zijn voorpoten de bloem. Het is een wolzwever, een vliegensoort, die met zijn lange tong, nectar eet uit de bloemen.

Lees meer: De wolzwever

015 Delft Educatie - De gangbare opvatting is dat hoge temperaturen ervoor zorgen dat micro-organismen zich slechts langzaam vermeerderen of afsterven. Volgens deze visie gaan micro-organismen schade die wordt veroorzaakt door hitte op eigen kracht te lijf.

Lees meer: Micro-organismen werken samen om hoge temperaturen te overleven

 

015 Economie - Een Sim only deal is een contract met minuten, sms-berichten en data - net als een gewoon gsm-contract. Het belangrijkste verschil is dat je alleen de simkaart betaalt. Je mag dus je gewone gsm behouden, er is geen verplichting om een nieuwe gsm aan te kopen en je mag hetzelfde nummer behouden! Dat maakt het doorgaans veel goedkoper.

Lees meer: Wat is een SIM-only deal?

Meer artikelen...

Vitamines & Supplementen r