Sidebar

01
zo, nov

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

015 Delft Kunst & Cultuur – In het Bacinol-gebouw aan de Hooikade krijgt Delft gelukkig weer een kunstuitleen. De Bacinol Experience, het Delftse kunstevenement waarbij de mogelijkheid wordt geboden om voor een paar euro’s een kunstwerk te huren, wordt vier keer per jaar georganiseerd aan de Hooikade.

Bacinol Experience
Gedurende lange tijd was er in Delft een kunstuitleen in de openbare bibliotheek en is sinds een paar jaar ter ziele. Een achttal kunstenaars (Ellen Rijsdorp, Edith Bons, Joost Konings, Aleksandra Gaca, Roos Wisse, Wim van Egmond, Jacqueline Louter en Rob van Es) dat hun werkatelier heeft in het Bacinol-gebouw, heeft besloten de kunstuitleen nieuw leven in te blazen. Omdat kunst voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn, is een nieuwe kunstuitleen een geweldig initiatief.

Op zaterdag 5 september, de eerste kunstuitleendag, staan alle deuren van het Bacinol-gebouw open voor bezoekers, kan men kennismaken met de kunstenaars, kan men hen aan het werk zien, terwijl er ook nog diverse versnaperingen verkrijgbaar zijn. Verder kunnen liefhebbers deelnemen aan een aantal mini-workshops. Het doel van deze dag is natuurlijk dat bezoekers in de gelegenheid worden gesteld om kunst voor een bepaalde periode, meestal drie maanden, te huren waarna er een nieuwe Bacinol Experience wordt gehouden. Men kan dan werken terugbrengen, de uitleen verlengen en/of iets nieuws uitzoeken. Aan sommige werken is men na drie maanden zo verknocht geraakt, dat men het werk wil kopen. Ook dát is natuurlijk mogelijk..


Wisselende collectie
Tijdens elke Bacinol Experience zijn er steeds nieuwe schilderijen, grafiek, kunstfoto’s, collages en keramiek te bewonderen. Er is altijd een wisselende collectie en geen enkele keer is het aanbod hetzelfde. Naast de acht eerdergenoemde Bacinol-kunstenaars, wordt elk kwartaal een gastkunstenaar uitgenodigd die zijn of haar werk hier te huur aanbiedt. Het doel blijft om de drempel om kunst te huren, laag te houden. Op deze wijze kan iedereen een origineel Delfts kunstwerk aan de muur hebben.

 

Vitamines & Supplementen r